Belföld

Sorosozva készül a Fidesz az EP-választásra

Az Orbán által bejelentett családtámogatásokhoz mielőbb törvényeket módosítanának.

Kevés részletet árultak el a Fidesz és a KDNP frakcióvezetői csütörtökön Balatonalmádiban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén a miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén bejelentett családvédelmi intézkedésekről – írja az Index. Kocsis Máté azt mondta, Varga Mihály pénzügyminiszter garantálta a kormánypárti képviselőknek, hogy Magyarország gazdasági helyzete megengedi a „nagyvonalú vállalást”.

Annyi kiderült még, hogy négy törvényt érint az akcióterv, erről még a tavaszi ülésszakon parlamenti döntést hoznak, a frakciószövetség arra kérte a kormányt, hogy minél hamarabb nyújtsák be a szükséges előterjesztéseket.

Az EP-kampánnyal kapcsolatban Kocsis és Harrach Péter is többször elmondták, hogy szerintük a bevándorlás kérdése nemzeti sorskérdés, és nem csak a Fidesz-KDNP, hanem „Európa ügye”. Szerintük „tele vannak a brüsszeli bürokraták asztalai olyan tervekkel, amelyek egyeznek a Soros-tervvel, bevándorlókkal akarják elárasztani Európát”. A Fidesz-frakcióvezető elárulta, hogy országjárással és „tájékoztatókkal” fordulnak majd a választókhoz, a „brüsszeli tervet” akarják ismertetni országszerte.

A politikusok arra is számítanak, hogy az ellenzék folytatja szerintük méltatlan akciózását a parlamentben. Kocsis nem zárta ki, hogy sor kerül a képviselőkre vonatkozó szabályok felülvizsgálatára. (Fotó: MTI / Mátyus Tamás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik