Belföld

Letöltendőt kért az ügyész Kocsis Istvánra, a Magyar Villamos Művek volt vezetőjére és társaira

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség letöltendő börtönt kért a Magyar Villamos Művek volt vezetőjére, Kocsis Istvánra és társaira a megismételt büntetőügyében.

A bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt a Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatója és társai ellen indított büntetőügyben – megismételt eljárásban – a Kaposvári Törvényszék mint elsőfokú bíróság két vádlottat valamennyi vádpont alól felmentett, további két vádlottat – bűnösségük megállapítása mellett – felfüggesztett börtönre ítélt.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség – a Fővárosi Főügyészség fellebbezését módosítva – a másodfokú nyilvános ülésen azt indítványozta, hogy a Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú ítélet részbeni megalapozatlanságát küszöbölje ki, és a felmentett két vádlott bűnösségét is állapítsa meg, illetve valamennyi vádlottat végrehajtandó börtönre ítélje.

A másodfokú ügyészség élt a 2018. évben hatályba lépett büntetőeljárási törvény azon új rendelkezésével, amely lehetőséget teremtett az elsőfokú ítélet részbeni megalapozatlanságát kiküszöbölő másodfokú eljárás eredményeként a felmentett vádlott bűnösségének megállapítására.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon tartott nyilvános ülést. A határozat meghozatala és kihirdetése céljából március 1-jére elnapolták a tárgyalást.

Kiemelt kép: Varga György /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik