Belföld

Két gyermek vesztette el a szüleit a sárospataki tragédiában, hat évet kapott a betépett sofőr

Hat év börtönt kapott az az ittas, drogos ámokfutó, aki két ember halálát okozta Sárospatakon. A 24.hu megtudta, hogy a vétlen kocsiban egy kétgyermekes család utazott. A szörnyű balesetben a két fiú édesapja és az édesanyja is meghalt.

A férfi olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott 2017 novemberében történt baleset előtt, ami csökkentette a reflexeit és hallucinált.

A férfi ennek ellenére is kocsiba ült. Sátoraljaújhely irányából Sárospatak felé haladt az egyenes útszakaszon, amikor indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nem biztosított elsőbbséget, és fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő kocsival.

A vétlen kocsi jobb első ülésén ülő férfi és a jobb hátsó ülésen helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonnal meghalt. A sofőr és a negyedik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az elkövető beismerő vallomást tett, így a bíróság már az előkészítő ülésen döntést hozott.  A férfi 6 évet kapott és 6 évre eltiltották a vezetéstől is. Hangsúlyozni kell, hogy nem csak az ittas állapotban, hanem a kábítószer hatása alatt elkövetett járművezetés is bűncselekménynek minősül.

Mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. Azaz elfogadhatatlan kockázatot vállal az, aki kábítószer hatása alatt vezet, hiszen ezzel nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti.

A járásbíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik