Belföld

Életfogytig tartó börtön vár a budapesti taxist szanaszét szurkáló férfira

Szó nélkül késsel támadt a taxisofőrre egy utas, hogy megszerezze értékeit. A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen.

A 33 éves férfi tavaly májusban a IX. kerület, Nagyvárad térnél leintette a taxit, majd az Ady Endre térre vitette magát.

A XX. kerület, Mártírok útja környékén a férfi minden előzmény nélkül megragadta a sofőr ingének a nyakát, és annál fogva hátra húzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször is megszúrta, illetve megvágta.

A sofőr, hogy szabaduljon a taxit nagy sebességgel kezdte vezetni, és éles kanyarokat tett. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt. A kocsi az Ady Endre térnél lefulladt.

A férfi ekkor a taxis értékeit követelte, aki átadta a pénztárcáját. A 33 éves férfi még ellenőrizte, hogy van-e a sofőrön gyűrű, majd az elvett tárcával együtt elmenekült.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Figyelemmel a férfi erőszakos többszörös visszaesői minőségére, a törvény a bűncselekményt – kötelezően – életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik