Belföld

Beismerő vallomást tett a kislányát megerőszakoló apa, enyhítettek a büntetésén

Beismerő vallomást tett a Debreceni Ítélőtáblán az a férfi, akit 13 év fegyházra ítélt októberben az Egri Törvényszék azért, mert rendszeresen megerőszakolta a saját kislányát – tudta meg a 24.hu. A másodfokú bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta a tettét, ezért enyhített a férfi ítéletén.

Az Egri Törvényszék kiskorú veszélyeztetése, testi sértés, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés és szexuális erőszak bűntette miatt 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit elsőfokon.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi élettársi kapcsolatából kilenc gyermek született, akiket véglegesen vagy átmenetileg a család jövedelmi helyzete, a szülők elhanyagoló, a gyermekek fejlődését és mindennapi megélhetését veszélyeztető magatartása miatt a gyámhivatal kiemelt a családból.

Később a négy legfiatalabb gyermeket védelembe vételük elrendelése mellett visszahelyezték a szülőkhöz.

Az alkalmi munkákból élő férfi nagyrészt alkoholra költötte az a pénzt, amit keresett. Ilyenkor rendszeresen verte az élettársát és a gyerekeit is. 2011 és 2014 között rendszeresen odahívta magához az akkor 12 éves lányát és szexuálisan molesztálta, majd 2 év múlva már aktusra is kényszerítette.

A kislány 2016-ban többször elszökött otthonról, végül gyermekotthonba került. Ezt követően a férfi a másik kiskorú lányát kezdte molesztálni. Ezt követően a gyámhivatal gyermekotthonban helyezte el a gyermekeket. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla enyhített a férfi ítéletén.

A Debreceni Ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, ezért 13 évről 11 évre enyhített a büntetésén. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét

– közölte megkeresésünkre Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik