Belföld

Vállán hazavitte, falhoz vágta, fogva tartotta párját egy féltékeny győri férfi

Győri Járási és Nyomozó Ügyészség személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt közvetítői eljárásra utalta egy Győrben élő, rendszeresen féltékenykedő férfinak az ügyét.

A jelenleg harmincegy éves férfi 2016 tavaszán egy győri szórakozóhelyről a vállára véve vitte ki az élettársát, mivel a nő még nem akart hazamenni. A férfi a nőt az autójához vitte, hazafuvarozta, otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját és elvette a nő kulcsát, telefonját. Ezt követően szidni kezdte, majd a falhoz vágta.

Mikor a nő megpróbált elmenekülni, felemelte és a kanapéra hajította. Ezt követően bevitte a hálószobába, rádobta az ágyra és másnap reggelig nem engedte el. A nő másnap elköltözött otthonról. Ezt követően a pár többször kibékült, majd újra összeveszett, de már nem költöztek újra össze.

2017 nyarán a férfi előzetes bejelentés nélkül ment a barátnőjéhez, ahol felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál. A férfi ezt követően szidalmazni kezdte, majd beráncigálta a hálószobába. A nőnek többször is sikerült kiszabadulnia a hálószobából de a férfi mindannyiszor visszavitte. A nő nagy nehezen eljutott a bejárati ajtóig, azon próbálta a férfit kitessékelni. Ezt észrevette a szomszéd, és a férfi önként távozott.

A férfi ezt követően négy hónapon át zaklatta a nőt a békülési szándékkal írt leveleivel. Az ügyészség két rendbeli személyi szabadság megsértése és minősített zaklatás vétsége miatt indult bűnügyben a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárásra utalásról döntött.

Ha a közvetítői eljárás eredményeképp a férfi és a nő megegyezik, és a terhelt a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik