Belföld

Sztrájk és béremelés: két ügyben is egyeztetnek hétfőn a Tescónál

Ha a győri bérszámfejtőkkel nincs megállapodás, a jövő havi juttatások pontos teljesítése is veszélybe kerülhet.

Hétfőn két fontos témában is tárgyalóasztalhoz ülnek a felek a Tescónál, előbb a győri bérszámfejtők sztrájkja ügyében, majd az összes tescós munkavállaló idei béremeléséről születhet döntés – írja a Magyar Nemzet.

A kormánylapnak a győriek a hétvégén azt mondták, továbbra sem engednek követeléseikből, és véghez viszik szándékukat, amellyel példát is akarnak mutatni a multicégeknél gyakran hiányolt méltányos bánásmód kikényszerítésével. A feladatok ellátásában már most elmaradások vannak, így ha hétfőn sem jutnak dűlőre a felek, a negyven gyakorlott bérszámfejtő munkájának híján veszélybe kerülhet a jövő havi juttatások pontos teljesítése, ami több mint 17 ezer alkalmazottat érintene.

A sztrájkolókkal való egyeztetés után a szakszervezetek és az áruházlánc képviselői is tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy megállapodjanak az idei béremelés mértékéről és az egyéb juttatásokról. Arra még nem volt példa, hogy az aktuális év fizetéseiről február közepe felé ne legyen döntés, jegyzik meg. Bár a szakszervezeteket titoktartás köti, a megállapodás elhúzódása arra utalhat, hogy egyelőre távol állnak egymástól az elképzelések. (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik