Belföld

Kétharmad Orbán családpolitikája mellett

A Nézőpont intézet szerint még a kormányellenesek 40 százaléka is támogatja

Az Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjén bejelentett családpolitikai akcióterv mellett már most kétharmados többség áll – derül ki a Nézőpont Intézet villámkutatásából, amit a Magyar Nemzetnek készített.

A bejelentett családpolitikai intézkedéseknek az emberek túlnyomó többsége, 63 százaléka örül, még a kormányellenesek 40 százaléka is.

Az Orbán-kormány bevándorlásellenes álláspontját legalább ilyen széles társadalmi konszenzus övezi, a friss adatok szerint az emberek 64 százaléka nem örülne, ha az EU a kötelező betelepítési kvóta ügyét újra elővenné az EP-választások után, ahogy arra a kormányfő utalt.

Orbán Viktor hosszan beszélt arról, hogy a magyar ellenzék saját magát járatja le az utóbbi időben. A kérdésben véleményt alkotó magyarok többsége (53 százalék) szerint sem vehető komolyan az ellenzék, a kormányellenesek 27 százaléka is komolytalannak tartja az ellenzéki pártok utolsó pár hónapos akcióit.

Orbán Viktor: Győzni fogunk újra és újra!
A miniszterelnök évértékelőjén beszélt a családok támogatásáról, az ellenzéki képviselőket pályakezdő színészekhez hasonlította, de hallhattunk régi katonatörténet is. Videóban gyűjtöttük össze a legerősebb pillanatokat.

A Nézőpont Intézet a teljes felnőtt népességre reprezentatív online közvélemény-kutatása 541 fő megkérdezésével történt, a 2019. február 10-i évértékelőt követő 3 órában.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik