Belföld

Mégis a lábatlani menza okozhatta a bajt

Felfüggesztették a közétkeztető cég működését.

A hét elején tapasztalt tömeges rosszullétekkel összefüggésben felfüggesztették Lábatlanban az oktatási és nevelési intézményekbe ételt szállító cég működését.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a fertőzési lánc megszakadt, újabb megbetegedésekről nem érkezett jelzés.

Az ételmintákat vizsgálják. Az eredmények ismeretében dönthetnek a további intézkedésekről, illetve arról, hogy hozzájárulást adjnak-e a  szolgáltató működésének újbóli engedélyezéséhez – írta az MTI.

Mint korábban megírtuk, Lábatlanban hétfőn a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában százöt gyerek hiányzott.

Hányással és hasmenéssel járó betegségre panaszkodtak, ezért keddre és szerdára rendkívüli szünetet rendeltek el. Dinnyés József polgármester a város közösségi oldalán azt közölte, hogy csütörtökön már a megszokott rendben kinyitottak az intézmények. A közétkeztetést a szükséges ideig egy új szolgáltató biztosítja.

Kiemelt kép: lábatlan.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik