Belföld

Nyomoznak a hajléktalanokat terrorizáló csepeli kommandó ügyében

A többek szerint erőszakosan viselkedő három férfi a csepeli önkormányzatra hivatkozott megbízóként. A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával indított nyomozást.

Mint korábbi riportunkban megírtuk, egy háromfős csapat félelemkeltéssel, fenyegetéssel, sőt – több szemtanú és áldozat állítása szerint – fizikai erőszakkal igyekezett elűzni a hajléktalanokat Csepel belvárosából. A kommandósok a Karácsony Sándor utcai HÉV-megálló környékén végezték a tevékenységüket, és erről büszkén számoltak be lapunknak, azt rendkívül eredményesnek ítélve. Azt  mondták, egyik céljuk, hogy félelmet keltsenek a hajléktalanokban, ők pedig engedelmeskedjenek nekik.

Mint értesültünk, a történtek miatt a Budapesti Rendőrfőkapitányság csoportos garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Értesülésünket a BRFK sajtóosztálya is megerősítette.

Alázzák és ütik a hajléktalanokat Csepelen
Az a cél, hogy féljenek – mondják a biztonsági szolgálat emberei, akik a csepeli önkormányzat megbízására hivatkozva vegzálják az otthontalanokat. Kijártunk a placcra, megnéztük, hogy mi folyik ott.

A háromfős különítmény vezetője – aki ottjártunkkor Zoltánként mutatkozott be – azt állította, hogy munkáját a csepeli önkormányzat megbízásából végzi. A biztonságiak pólóján „Csepel Önkormányzata Biztonsági  Szolgálat” felirat volt látható. A dolog érdekessége, hogy ilyen néven bejegyzett szervezet nem létezik.

Akkori érdeklődésünkre Takó Szabolcs, az önkormányzat sajtóreferense azt állította, hogy a Karácsony Sándor utca környékének biztonsági feladatait a Prev-Info Kft. látja el az önkormányzattal kötött szerződés alapján, de atrocitásokról nincs tudomásuk. A lapunknak is megküldött közlemény szerint a hajléktalanok viselkedése már „elfogadhatatlan és tűrhetetlen” volt, így a rendőrség és a közterület -felügyelet mellett „a vagyonvédelem biztosításával” érte el az önkormányzat, „hogy rend legyen.”

Kérdésünkre a BRFK azt is közölte, hogy az ügy egyéb részleteiről a nyomozás érdekében egyelőre nem adnak tájékoztatást.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik