Belföld

A fideszes médiaalapítvány vezetője a kormánypárti sajtót kritizálta

Varga István elmondta: a cél, hogy ne csak rémisztgessék az embereket, és nem azt szeretné látni, hogy a kormánynak csak hibátlan döntései vannak.

Jelen pillanatban nincs a konzervatív oldalnak komoly újságja, újra kell indítani a Magyar Nemzetet, hogy pár év alatt felépüljön ott egy jó gárda – ezt maga Varga István, a csaknem ötszáz kormánypárti médiaterméket tömörítő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke, volt fideszes képviselő mondta a békéscsabai 7.TV-ben. Az interjút a 444 idézte.

Szerinte „talán nem csak azzal kellene az újságíróknak foglalkozni, hogy hogyan rémisztik az embereket, és milyen negatív híreket terjesztenek”, „nyilvánvaló, hogy keresztény nemzeti konzervatív kormány nem tehet mást, mint megpróbál egy ilyen újságíró-társadalmat kialakítani”. Nyíltan kritizálta a jelenlegi kormánypárti sajtót, közölte:

igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok.

Elismerte, hogy ő is inkább Élet és Irodalmat járat, Magyar Narancsot olvas és Népszavával kezdi a napot, az általa vezetett alapítványnak viszont az a célja, hogy kialakuljon egy „keresztény nemzeti konzervatív újságírás, és a másik oldalon is elolvassák a mi újságjainkat és megnézik az internetes portáljainkat”. Közölte: nem azt szeretné látni, hogy „Magyarország felett felhőtlen az ég”, „a kormánynak csak hibátlan döntései vannak”.

Varga István két hete a 24.hu-nak adott interjút, abban azt mondta, a cél az, hogy „a keresztény oldalon is az ÉS-hez hasonló profi újságírás legyen”, de kritizálta a nem kormánypárti sajtót is, például azért, mert Orbán Viktornak a brazil elnöknél tett látogatásakor „diktátoroztak”. A mostani interjúban a Magyar Nemzet újraindításával pedig nem a levegőbe beszélt, szerdától, a G-nap évfordulójától kezdve ugyanis a Magyar Idők ezen a címen, de a szerkesztőség ígérete szerint változatlan irányultsággal jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik