Belföld

James Bondot játszott a csaló rokkantnyugdíjas

Játékszenvedélye miatt volt szüksége pénzre, eljátszotta a titkos ügynököt.

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki magas beosztású titkos ügynöknek adta ki magát és különböző valótlan okokra hivatkozva  nagy összegeket csalt ki a sértettektől.

A rokkantnyugdíjas vádlott 2014-től 2017. év őszéig fia ismeretségi körét felhasználva, tehetősebb emberek közelébe férkőzött, minden esetben magas rangú titkos ügynöknek adta ki magát, hivatkozott széleskörű kapcsolatrendszerére, amellyel később bármiben tud  segíteni ismerőseinek.

Játékszenvedélye miatt sok pénzre volt szüksége. Miután a sértettek bizalmába férkőzött, tőlük többször nagyobb összeget kért kölcsön.
Ennek okaként legtöbbször szülei külföldi gyógykezelését, műtétét, majd édesapja halála után temetési költségek, a ráhagyott ingatlan adásvétele kapcsán felmerült költségek megelőlegezését jelölte meg.

26 milliós kár

A vádlott hat sértettnek összesen több mint 26 millió forintos kárt okozott. Az nem térült meg, a vádlottnak sem szándékában, sem módjában nem állt a kicsalt pénzösszegek visszafizetése. Öt sértett terjesztett elő polgári jogi igényt a vádlottal szemben.

A vádlott a fiától is rendszeresen kért kölcsön, de ő egy idő után már nem adott neki, ezért 2017 augusztusa és novembere között mobiltelefonon több mint százhetvenszer hívta fel. Ezért a férfi apja ellen zaklatás miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott az általa bérelt lakásban engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket, amelyről kiderült, hogy mintegy 20 éve vannak nála, és 2006. június 30-áig nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy hatósági engedélyt kérjen rájuk.

Az ügyészség a vádlott ellen jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás, zaklatás és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és annak adjon helyt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik