Belföld

A fehérorosz diktátor új nagykövetét fogadta Áder János

Február 4-én fogadta Fehéroroszág új rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét Áder János köztársasági elnök. A fehérorosz diplomáciai információs oldalon megjelent tájékoztatás szerint Alexander Ponomarev hétfőn átadta megbízólevelét a magyar köztársasági elnöknek, megkoszorúzták a Hősök terén lévő Ismeretelen Katona sírját. A cikk szerint Ponomarev egy etrtettek a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok további erősítésében, illletve megállapodtak, hogy közös erőfeszítéseket kell tenni az oktatás, a sport és az idegenforgalom területén való együttműködésre.

Aljakszandr Ponomarjev, Fehéroroszország új budapesti nagykövete átadja megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában 2019. február 4-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban a 24.hu írta meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt februárra hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. A hírt a fehérorosz állami hírügynökség tette közzé Szijjártó Péter minszki útját követően.

Elfelejtették bejelenteni, hogy Európa utolsó diktátora februárra várja Orbánt
Az Aljakszandr Lukasenkával tervezett korábbi találkozót sem verték nagy dobra, az MTI most sem tájékoztatott erről, pedig Minszkben fő hír volt Orbán Viktor hivatalos látogatása.

Alexander Ponomarev fogadásáról kép megjelent az MTI-ben, hír azonban nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik