Belföld

Egy szobron vezette le dühét, többmilliós a kár

A komáromi férfi az épületeket sem kímélte. Városszerte rongált.

A Komáromi Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki tavaly nyáron Komáromban kalapáccsal és vasrúddal megrongált egy szobrot, amelyben többmilliós kárt okozott.

A férfi augusztus 18-án kezdte ámokfutását Komáromban. Séta közben hirtelen dühkitörése miatt egy térkődarabot dobott egy lottózó bejárati ajtajának. A biztonsági üveg berepedt. A vádlott 155 ezer forint kárt okozott.

Augusztus 24-én késő este magánéleti problémái miatt lett indulatos. Az egyik templom előtt, a téren álló tömör mészkőből készült, teljes alakos emlékszobrot ütötte.

A szobor bal arcfele, kézfejei, palástja szélei letörtek. A vádlott 8 610 600 forintos kárt okozott.

Augusztus 27-én délelőtt, az otthonából – egy betonvasat a kezében tartva – kirohant az utcára, és a szemben lévő ház kétszárnyas ablakát és a műanyag redőnyt ütötte. A redőny beszakadt, a hőszigetelt ablaküveg betört, a fém ablakpárkány, a vakolat megsérült. 34 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit garázdasággal, rongálással, jelentős kárt okozó rongálással és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja. A letartóztatásban lévő – beszámítási képességében nem kizárt, nem korlátozott – férfi ellen börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik