Belföld

Vége a tavasznak, lehűléssel jön a hidegfront

Visszatérnek az éjszakai fagyok. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet.

Hétfőn változó mennyiségű, vastagságú felhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, északkeleten borult területek lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és középső országrészben erős, néhol viharos lökések kísérik, késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 3-8 fok között valószínű, északnyugaton lesz hidegebb az idő. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

A légkörben lehűlés zajlik. Egy hidegfront halad át, ami az arra érzékenyek szervezetét megterheli. Több helyen megerősödik a szél, ami fejfájást okozhat, a légmozgás csökkenti a hőérzetet. A vérnyomás ingadozhat, megnő a reakcióidő. Fáradékonyság, tompaság, figyelemhiány is tapasztalható.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de északnyugaton már hosszabb napos időszakok is lesznek. A keleti országrészben szórványosan előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kiemelt kép: MTI / EPA / EFE / Juan Herrero

Ajánlott videó

Olvasói sztorik