Belföld

Felgyújtotta a házát, baltával akarta megölni feleségét

A bíróság elrendelte a 80 éves férfi előzetes kényszergyógykezelését.

A parasznyai férfi 48 éve élt házasságban a feleségével. Italozó életmódja miatt és mert azt állította, hogy neje és a fia meglopja, rendszeresek voltak a vitáik. Tavaly novemberben ismét azzal gyanúsította feleségét, hogy meglopta. Közölte vele, ezt nem éli túl.

Pár nap múlva két gázpalackot vitt haza, noha villanytűzhelyük volt. Két hét elteltével feleségétől elkérte a baltát, majd a balta fokával erőteljes ütést mért felesége fejére, aki megszédült. Ő tovább ütötte, amikor felesége védekezésül megragadta a baltát, egy csővázas széklábbal ütötte, miközben többször kijelentette, hogy

most meghalsz!

Amikor felhagyott a bántalmazással, felesége kimenekült a lakásból. Ezután feltehetőleg egy gázpalack segítségével felgyújtotta a lakóházat. Az épület teljesen kiégett, a tűz továbbterjedését a kiérkező tűzoltók akadályozták meg.

A férfi kóros elmeállapota miatt képtelen volt felismerni cselekménye következményeit, így fennállt a bűnismétlés veszélye. A közveszélyokozás bűntette ügyében még nyomoznak, de a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság elrendelte a 80 éves férfi előzetes kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik