Belföld

Matolcsy György a másodállásával is több mint kétszer annyit keres, mint az átlag magyar 

Az országgyűlési képviselők mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének is január 31-ig kellett leadnia vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy Matolcsy Györgynek bokros jegybanki teendői mellett arra is van ideje, hogy egy kis fizetéskiegészítésért másodállást vállaljon. A jegybankelnök bruttó 5 millió forint fizetést kap havonta az MNB-től, továbbá havi 14 ezer forint étkezési jegyet, 20 ezer forint napi díjat külföldi tartózkodás esetén, valamint évi 540 ezer forint cafetériát.

Emellett Matolcsy havi bruttó 750 ezer forintot kap, ugyanis tavaly február óta a Budapest Institute of Banking Zrt. banki, pénzügyi témakörben indított tanfolyamain témavezetői, lektorálási feladatokat lát el, és a vizsgabizottságban is részt vesz.

Ez pedig azt jelenti, hogy a jegybankelnök több mint a magyar átlagfizetés (bruttó 355 ezer forint) kétszeresét keresi meg a másodállásával. 

Matolcsy György ingatlanvagyona egyébként nem gyarapodott tavaly. Még mindig tulajdonosa egy balatonakarattyai családi háznak, amelyhez 50 százalékban örökléssel, 50 százalékban pedig adás-vétellel jutott. Autó továbbra sincs a nevén, magas fizetése ellenére semmilyen megtakarítással nem rendelkezik.

Tízmilliós tartozások, százmilliós megtakarítások - így gyarapodtak politikusaink 2018-ban
Czunyiné dr. Bertalan Judit 17 ingatlant örökölt, Rogán Antal találmánya egyre jobban fizet, Szijjártó Péter pedig egyetlen fillért sem törlesztett szüleinek.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik