Belföld

Megmagyarázta a katasztrófavédelem, hogy miért égett meg három tűzoltó Győrteleken

Az Index két, egymástól független tűzoltói forrásból úgy értesült, hogy több tűzoltó is megsérült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mert nem nyújtott számukra megfelelő védelmet az új R13-as védőruha.

A katasztrófavédelem szerint azonban nem a védőruha miatt sérült meg a két dolgozó. A lapnak küldött tájékoztatásukban azt írták, hogy egy teljes terjedelmében égő családi házhoz riasztották a mátészalkai kollégáikat, amikor történt az ominózus eset.

Egy teljes terjedelmében égő helyiségéből igyekeztek egy ott tartózkodó embert a lehető leggyorsabban kimenteni a helyszínre riasztott mátészalkai tűzoltók. A hatalmas hőterhelésnek kitett ingatlanban dolgozó egység három tűzoltója sérült meg. Ketten könnyebben – orvosi vizsgálat után szolgálatukat folytatták –, egy harmadik tűzoltó nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a kezén. A minden körülményre kiterjedő vizsgálat során nem lehetett egyértelműen kideríteni, hogy a védőkesztyű milyen körülmények között került le kollégánk kezéről, ami miatt az égési sérülést elszenvedte. Könnyen belátható, a védőruhának semmilyen szerepe nem volt a sérülésében, hiszen a kezén sérült meg. Ugyancsak könnyen belátható az is, hogy semmilyen hírzárlat nem volt, és nincs az ügyben. Az állomány megfélemlítésével kapcsolatban közreadottakat pedig írói munkássága részének tekintjük, aminek a valósághoz semmi köze.

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik