Belföld

Lebukott a nemzetközi drogbanda magyar feje

Kábítószereket, fegyvereket is találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve számolta fel a Magyarország és Szlovákia területén droggal kereskedő csoportot. Az összehangolt akcióban a magyar rendőrök szerdán esztergomi tartózkodási helyén elfogták N. Csabát, a banda magyar főnökét.

A házkutatásnál 1 kiló marihuánát és ecstasy tablettákat találtak.

A  45 éves férfival összefüggésbe hozható telephely átvizsgálásakor előkerült még 200 gramm marihuána, egy légpuska, egy 0,22-es kaliberű puska és 433 darab lőszer.

Az esztergomi akcióval összhangban a fővárosban intézkedés alá vonták a 45 éves budapesti H. Pétert, aki korábban feltehetően 460 gramm marihuánát vett N. Csabától. Őt kábítószer birtoklása miatt, N. Csabát kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az esztergomi férfit őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A szlovák hatóságok a magyarországi akcióval egy időben a banda szlovák tagjaira csaptak le. Négy embert elfogtak, 2 kiló marihuánát, ecstasy tablettákat, illetve kábítószer prekurzorokat (vegyületeket) foglaltak le és felszámoltak egy professzionális marihuána-ültetvényt.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást. (police.hu)

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik