Belföld

Egy hetedikes iskolás pulóverét vetették be a fideszes belháborúban

Évek óta hadakozik egymással Hatvan két fideszes potentátja. Szabó Zsolt, a város országgyűlési képviselője és korábbi polgármestere 2014-ben, az akkor bevezetett összeférhetetlenségi szabályok miatt átadta a város vezetését akkori bizalmasának, Horváth Richárdnak. A kiválasztott utódról azonban gyorsan kiderült, hogy nem Szabó végrehajtó embereként kíván eljárni. Horváth önállósodásából komoly, máig tartó konfliktus alakult ki.

A személyes ellentétek közepette a város jó ideig nem jutott például uniós támogatásokhoz. Egészen addig, amíg Horváth a nyilvánosság előtt nem állította: Szabó – akkor még fejlesztési államtitkárként – rendszeresen lehúzta az uniós támogatások elosztásnál a hatvani pályázatokat, hogy személyes bosszút álljon. A háborúskodás a 2018-as választások idején egészen Orbán Viktorig jutott, de a pártelnök-miniszterelnök nem hozott döntést az ügyben.

Most, hogy közeledik az önkormányzati választás, ismét felizzottak az indulatok. A helyi Fidesz-szervezetet ugyanis még mindig Szabó vezeti, így nem mindegy, hogy hogyan alakul a polgármester népszerűsége a következő időszakban. A parázs helyzetben a közismerten Szabó Zsolt-párti Hatvan Online egy egészen szokatlan fegyvert vetett be Horváth Richárd ellen: egy hetedikes általános iskolás pulóverének feliratával rontottak a polgármesterre.

Forrás: Hatvanonline

Az alaphelyzet az volt, hogy Horváth Richárd polgármesterként kivonult a korcsolyapályára, és felköszöntötte a 12500. korcsolyázót. A eseményről a helyi újság, a Hatvani Hírlap is beszámolt. A jubileumi jegy tulajdonosa egy hetedikes fiú volt, aki egy bögrét, egy oklevelet és jégpályabérletet vehetett át.

A szabóisták azonban nem nézhették ölbe tett kézzel a PR-akciót. Pénteken a következő cikk jelent meg a hatvanonline.hu-n.

A szerencsés fiú jókor volt jó helyen. Csak egyvalami nem stimmelt: piros színű pulóverén fehéren virító betű-feliratozása. A polgármesterre épp az hozta a végzetes bajt.

Mi volt a pulóverén? Íme, ez: 5UCK.MYD1.CK.

Az 5-ös szám itt nem azt jelenti, hogy a fiú az 5-ös iskolába jár, az 1-es meg nem azt, hogy az 1-esbe nem. Ezek a számok csak megtévesztő- elrejtő kódok. Az a funkciójuk, hogy elrejtsenek egy felszólító mondatot, amit egy jól nevelt emberfia nem visel a mellén szégyenpír nélkül. Nyilvánosság előtt akkor sem, ha ártatlan kiskamasz. A szégyentelen mondat ugyanis dekódolás után így hangzik: SUCK MY DICK.

Ami magyarul annyit tesz: csináld azt, amit a nyalókáddal szoktál, de kivételesen, most ne azzal, hanem a Rudimmal.

Blama ez a javából.

Tekintsünk el attól, hogy a fiú tudta-e, vagy sem, mit visel a pulóverén.

Egy dolog viszont magyarázatra szorul. Fotózás, videózás előtt miért nem kérték meg a fiút, hogy vesse le a feliratos pulóvert? Netán a külön-angolórákon tanulgató polgármester nem érti az angol szlenget?

Vagy tán a környezete sem?

VIP

A 24.hu információja szerint a fiú szülei jogi lépésekkel fenyegették meg a fotó jogtalan használata és politikai kontextusba helyezése miatt az újságot. A cikket pénteken délutánra eltüntették az oldalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik