Belföld

7,5 millióért újítják fel a rendőrség horrorvécéjét, vizes strangjait

Mint arról korábban beszámoltunk gyomorforgató körülmények között kénytelenek elvégezni a mindennapi szükségleteiket több helyen is a rendőrség munkatársai.

A fotókon az V. kerületi BRFK mellékhelyisége látható. A kép beküldője szerint a szintjükön csak egy vécé van, ezért a női és a férfi dolgozók is ugyanott végzik el a kis- és nagydolgaikat. Egy ott dolgozó szerint évekig könyörögtek, hogy csinálják meg a fölöttük lévő járőrök öltözőjét, mert szivárog a szennyvíz a plafonon keresztül, de hiába. Ezért aztán jobb híján odatettek egy vödört, hogy abba csöpögjön a gusztustalan lé.

Közzétette: Zsaruellátó – 2019. január 17., csütörtök

Az eset után megkerestük a BRFK-t is, hogy megtudjuk mekkora összegre lenne szükség a mellékhelyiségük felújításához, hogy ne ilyen körülmények között dolgozzanak a munkatársaik. De arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik cég végzi a vécépucolást, és mennyit kap a fáradozásaiért. Az alábbi választ küldték:

A BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság “B” épület vizesblokkjainak külső cég általi részleges felújítása 2018 szeptemberében vált aktuálissá, mivel a visszatérő problémák (zuhanyzó ázás) megszüntetését a BRFK saját karbantartó állományával nem lehetett megoldani. Piackutatást követően a BRFK Gazdasági Igazgatóság a BRFK Beszerzési Szabályzata alapján 2018 október 10-én ajánlati felhívást küldött 3 cég felé. A beszerzési eljárás 2018 december 15-én került lezárásra a vállalkozói szerződés aláírásával. A kivitelezés 2019 január 07-én kezdődött, amely során elsődlegesen bontási munkálatok kerültek elvégzésre (pl.: strang feltárása, szennyvíz csövek kibontása, stb.), ezen munkálatokról készült fotók kerültek feltöltésre a Zsaruellátó Központ oldalára. A munkák várható befejezése 2019 február 20.  A Rendőrkapitányság “B” épület vizes blokkjának felújítása bruttó 7 573 799 Ft összegre tehető, amely tartalmazza három emelet vizes strangjainak (szennyvíz, víznyomó hálózat és bekötései) teljes cseréjét is, a helyreállítási munkálatokkal együtt (felületképzés, szaniterek cseréje).

A rendőrség tájékoztatása szerint a BRFK 4 fő közalkalmazottja látja el a takarítási feladatokat. A takarítónők pedig a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben meghatározottak alapján megállapított bért kapják a munkájukért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik