Belföld

Ilyen gyomorforgató, televizelt vécére kénytelenek járni a rendőrség munkatársai

Gyomorforgató körülmények között kénytelenek elvégezni a mindennapi szükségleteiket több helyen is a rendőrség munkatársai. A Zsaruellátó Facebook csoport által közzétett gusztustalan videón és fotókon jól látni, hogy bizony nemcsak a felújítás, de egy alapos nagytakarítás is ráférne az elhanyagolt és gusztustalan mellékhelyiségekre.

Bármennyire is hihetetlen, a videón a Készenléti Rendőrség Központi Objektumának az egyik mellékhelyisége látható. Omladozó plafon, lehullott csempék és kosz mindenütt. A hely leginkább egy lepusztult vasútállomás vagy egy utolsó talponálló mellékhelyiségéhez hasonlítható.

Egy hozzászóló szerint a VIII. kerületi kapitányságon is hasonló volt a helyzet pár évvel ezelőtt. Állítása szerint akkor festették le csak a falakat, amikor megtudták, hogy Pintér Sándor belügyminiszter látogatóba megy. De akkor is csak ott, ahol tudták, hogy végighalad a látogatása során.

A fotókon pedig a BRFK egyik kiemelt kapitányságának a mellékhelyisége látható. A kép beküldője szerint a szintjükön csak egy vécé van, ezért a női és a férfi dolgozók is ugyanott végzik el a kis- és nagydolgaikat.

Egy ott dolgozó szerint évek óta könyörögtek, hogy csinálják meg a fölöttük lévő járőrök öltözőjét, mert szivárog a szennyvíz a plafonon keresztül, de hiába. Ezért aztán jobb híján odatettek egy vödört, hogy abba csöpögjön a lé.

Minden rossz elmúlik egyszer, és ez a rendőréknél sincs másképp. Most végre neki láttak ugyanis a felújításnak. De nem ám úgy, hogy átköltöztették volna a dolgozókat máshova, amíg zajlanak a munkák, hanem úgy, hogy maradtak ott ahol voltak. Csak éppen a vizet zárták el a felújítási munkák miatt. Így akire rájön a szapora, az jobb híján vagy a főépület ügyfél vécéjébe vagy a második, harmadik emeletre megy a képek beküldője szerint.

Megkerestük az ORFK-t és a BRFK-t is, hogy megtudjuk mekkora összegre lenne szükség a mellékhelyiségük felújításához, hogy ne ilyen körülmények között dolgozzanak a munkatársaik. De arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik cég végzi a vécépucolást, és mennyit kap a fáradozásaiért. Az alábbi választ kaptuk az ORFK-tól:

A Készenléti Rendőrség központi objektumában – az állománytól érkező bejelentések függvényében – folyamatos a karbantartás, amelyre a szükséges anyagi forrás rendelkezésre áll. A takarítási feladatokat nem vállalkozás, hanem a Készenléti Rendőrség saját közalkalmazotti állománya végzi. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Készenléti Rendőrség központi objektumának területén jelenleg több épület felújítása és átalakítása, illetve építése folyik, amelyeknek eredményeképpen a közeljövőben körülbelül ezer fő elhelyezése valósul meg a XXI. század elvárásainak megfelelő színvonalon.

A BRFK még nem reagált a kérdéseinkre. Amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik