Belföld

Orbán: Soros el akarja foglalni az európai intézményeket

Orbán Viktor erősítené a gyermekvédelmet Magyarországon, ezért felkérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy foglalja össze a gyermekvédelem modern kori kihívásait és az arra adható kormányzati válaszokat – a miniszterelnök erről szokásos péntek reggeli interjújában beszélt a Kossuth Rádión.

Orbán szerint erre azért van szükség, mert a gyermekvédelem a magyar jogrendszerben nagyon szétaprózódott.

Arra a felvetésre, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kétharmados törvénybe foglaltatná a családvédelmi rendszert, a miniszterelnök annyit mondott: túl sok részletet nem rögzítene az alkotmányba a családpolitikából, csak alapvető dolgokat, hogy ha egy későbbi kormány más irányba menne, akkor legyen mozgástere.

Ugyanakkor a kormány dolgozik egy, a fiatal házasok támogatását segítő, a magyar szociálpolitikában eddig ismeretlen elem bevezetésén és ez most első helyen van a kormányzati intézkedések között.

Az interjú során szóba került, hogy január 30-án a magyar helyzetről vitatkoznak az Európai Parlamentben, amelyen a magyar kormány részéről senki nem fog részt venni.

Sorosnak nagyon erős képviselete van az Európai Parlamentben (…) Nyilvánvaló, hogy Soros György el akarja foglalni az európai intézményeket,

jelentette ki Orbán, hozzátéve, hogy a baloldali EP-frakció csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki címére, Frans Timmermans „egyértelműen Soros György embere”.

Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenséget
Először szólalt meg a Fidesz kampányáról George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa.

A vasárnap elhunyt Andy Vajnáról Orbán azt mondta, hogy „magasról tett a pártpolitikára és nagyon szerette a hazáját”, nem véletlen, hogy ő alkotta meg a Szabadság, szerelem című filmet, amely a miniszterelnök szerint a legszívbemarkolóbb ’56-os film.

Távozása komoly veszteség. (…) Elvesztettünk egy Magyarországot rendkívüli módon szerető embert.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik