Belföld

Hófúvás miatt riasztás, narancssárga figyelmeztetés

Pénteken borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Kezdetben szórványosan hószállingózás, gyenge havazás lehet, majd  kisebb szünet után késő délutántól délen ismét havazhat, délkeleten vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Az északi szél főként a Dunántúlon lesz erős, néhol viharos, amely hordhatja a havat. A  hőmérséklet napközben -2 és +2 fok, késő este -1 és -6 fok között alakul – írja a Kiderül.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást és két megyére narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki a hófúvás miatt. 

 

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/órás lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet.

A Dunántúlon napközben egyre nagyobb területen lehet hófúvás, estétől pedig a középső tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat.

Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás (lepel, 2 centi). Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik