Belföld

Szex, vacsora, mozi és lehúzás után vádemelés

Magát bocsátotta áruba a 18 éves lány, hogy rabolni tudjon.

A Siófoki Járási Ügyészség rablás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a letartóztatásban lévő 23 éves férfit és 18 éves élettársát. A vádlottak megállapodtak abban, hogy a lány alkalmi szexpartnerétől akár erőszakkal is pénzt szereznek.

A vádirat szerint tavaly december 23-án este a sértett kocsijában, az M7-es sztráda melletti félreeső helyen, pénzért meg is történt a nemi aktus, majd a sértett a II. rendű vádlottat vacsorázni, moziba vitte. A lány telefonon tartotta a kapcsolatot tartott társával, jelezte, hogy a sértettnél körülbelül 60 ezer forint van, így „le lehet húzni”.

Mozi után a sértett a II. rendű vádlottat hazavitte, de kérésére a lakóházaktól kissé távolabb állt meg. Kis idő múlva megjelent az élettárs, aki kérdőre vonta, majd felszólította, hogy a nála lévő pénzt adja át, mert ha nem, odahívja a lány futtatóját és szétveri a fejét. Nyomatékul arcon ütötte a sértettet, aki félelmében 67 ezer forintot adott át.

A Siófoki Járásbíróság a férfit három és fél év, élettársát három év börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért és más minősítés megállapítása miatt fellebbeztek. Az I. fokú bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik