Belföld

„Megszúrlak, elvágom a torkod, add ide a pénzed”

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség elrendelte egy 45 éves miskolci férfi letartóztatását, aki erőszakkal akarta elvenni egy telefonos rendelésre ételt kiszállító férfi pénzét.

Az ételfutár Hejőbábára indult, hogy kivigye a rendelést. Miközben a címet kereste valaki ráütött a jármű karosszériájára, ezért azonnal megállt. Ekkor a gyanúsított a jármű bal oldalához lépett és a vezető oldali ajtót kinyitva ököllel a sértett feje felé ütött, miközben azt kiabálta, hogy „megszúrlak, elvágom a torkod, add ide a pénzed!”.

A futár a gázpedálra lépett és nyitott ajtóval megpróbált elmeneküli és elindult az utca vége felé.. Miután rövid idő elteltével visszafordult, ismét szemben találta magát a gyanúsítottal, aki eredeti szándékát nem adta fel és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem áll meg. Az ételfutárnak végül sikerült elhagynia a helyszínt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rablás kísérletével gyanúsította meg a büntetett előéletű férfit.

Az eset érdekessége, hogy a futár nem fordult azonnal a rendőrséghez, hanem a vele történteket előbb az egyik internetes közösségi portálon osztotta meg. A nyomozó hatóság is ily módon értesült a bűncselekményről, miután haladéktalanul intézkedett az elkövető felkutatása és elfogása iránt.

A bíróság minden tekintetben osztotta az ügyészség álláspontját és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel azonnal elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Kiemelt kép: Andrey Popov/ iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik