Belföld
Budapest, 2019. január 23.
Bayer Zsolt publicista elõadást tart az Európai esték a XV. kerületben címû sorozat rendezvényén a Hubay zeneiskolában 2019. január 23-án.
MTI/Mónus Márton

Botrány, listázás Bayer Zsolt előadásán

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2019. 01. 24. 05:45

A hírek szerint nem volt könnyű bejutni, de az állami hírügynökségnek sikerült.

Bayer Zsolt Az Európai esték a XV. kerületben című sorozat keretében tartott előadást szerda este Budapesten. Azt mondta, hogy az európai embert az elmúlt száz évben először megfosztották vallási identitásától, most elvennék nemzeti és nemi identitását is.

A nyugati civilizációt első körben megfosztották vallásától, mondván, ez a fejlődés útja,

Isten nélkül jobb lesz neki.

Második körben – néhol már sikerrel – éppen most fosztják meg az európaiakat nemzeti és ezzel párhuzamosan nemi identitásuktól. Az így legalapvetőbb identitásaitól megfosztott embernek nem marad más, mint a fogyasztás.

Eközben az identitását vesztett Európára

rázúdul egy másik, megingathatatlan vallási, nemzeti és nemi identitású tömeg,

és nem nehéz kitalálni, hogy a két tömeg küzdelméből ki kerül majd ki győztesen.

Soros vagy Orbán hálózata hazudik a migrációról? 
Tényekkel a migrációs tévhitek ellen.

Már népvándorlásról beszélt

A fideszes publicista szerint ma a világnak azon  pontjain, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a társadalmak reprodukálják önmagukat, jólétben tudják felnevelni utódaikat, az emberek

nem méltóztatnak szaporodni,

ahol viszont

semmilyen feltétel nem adott a szaporodáshoz ott a társadalmak brutális módon túlszaporodnak.

Ha ez így marad, és az emberiség továbbra is így kizsákmányolja a bolygó természeti erőforrásait, elkerülhetetlen egy újabb népvándorlás. Arra senki nem tudja a választ, mi lesz, ha naponta nem 500-600 ember próbál meg átevickélni lélekvesztőkön a Földközi-tengeren, hanem több millió ember indul el – tette hozzá.

Bayer Zsolt arról is beszélt: 500 éve, 1517-ben Luther Márton és a reformáció gyökeresen változtatta meg Európa szellemiségét, arculatát. A reformációval magára találó ember kikövetelte magának, hogy megkapja a saját nemzeti nyelvén a szentírást, és hogy templomaiban a tiszteletesek a saját nyelvén szóljanak hozzá, és ezzel párhozamosan az európai polgár felismerte magában az erőt, hogy ő formálja saját társadalmát, életét.

Az immár katolikus publicista felhívta a figyelmet, hogy a reformáció máig ható pozitív folyamat, de mint minden szellemi áramlatra, igaz arra is, hogy nincs az a csodálatos ideológia, amivel az ember, ha elég ideig bíbelődik, ne változtatná önmaga paródiájává vagy tragédiájává.

Szerinte a Luther óta eltelt ötszáz év folyamatait két évszámban lehet összesűríteni: 1717-ben London külvárosában megalakult az első szabadkőműves nagypáholy, a liberalizmus első kézzelfogható szervezete, 1917-ben pedig kitört a bolsevik forradalom és Európa eljutott a kommunizmusig.

Bayer előadását többször megzavarták

Az előadásnak otthont adó zeneiskola kapujában tíz-tizenkét DK-szimpatizáns tüntetett, “Az uszítás bűn”, “Vesszen a rendszer!” feliratú kartonokat tartva kezükben.

Budapest, 2019. január 23.
A Demokratikus Koalíció és Bayer Zsolt szimpatizánsai vitatkoznak a Hubay zeneiskola elõtt, ahol a publicista elõadást tartott az Európai esték a XV. kerületben címû sorozat rendezvényén 2019. január 23-án.
MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

A tiltakozók a

Hegedűóra az emeleten, uszítás a földszinten”, Rákospalota nem lesz fasiszta!

bekiabálásokkal fogadták a rendezvényre érkezőket.

Az este elején hat Soros György-maszkot viselő fiatal vonult a színpad elé, többükről egy ember leszedte a maszkot. Később, az előadást megszakítva a hallgatóságból egy csuklyás, majd egy másik férfi kiabálni kezdett, Bayer Zsoltot szidalmazta. A biztonsági őrök mindannyiukat kikísérték a teremből – írta az MTI.

A Mérce szintén ott volt a fideszes véleményvezér előadásán. Mint írta, a rendzavarók kiszűrésére már készültek, mindenkinek regisztrálnia kellett a bejutás előtt, és volt egy lista is azokról, akiket nem szívesen láttak az előadáson. A listán állítólag Nagy Blanka neve is szerepelt, de ő persze nem ment el.

Bayer előadására a Momentum ifjúsági tagozatának 10-12 tagja jutott be Soros Györgyöt ábrázoló maszkban. Egy adag szappant és szivacsot akartak átadni neki. Nagy Károly, a Momentum TizenX elnöke, akit nem engedték be, ez azzal magyarázta, hogy szerették volna, ha Bayer kimossa a száját azok után, amit többek között Nagy Blankára mondott.

Az Európai Baloldal Táncsics alapszervezetének aktivistái később az előadást „Szabadság, egyenlőség, testvériség” felkiáltással zavarták meg az előadást. Az egyik aktivista a Mércének elmondta, felhívták Bayer figyelmét arra, hogy „itt vannak a büdös proletárjaid”, arra utalva, hogy korábban Bayer „szerencsétlen, kretén, barom, állat, ócska, nyomorult, rohadt kis prolinak” nevezte Nagy Blankát, a 18 éves gimnazistalányt.

A Magyar Idők szerint a Soros-álarcot viselő fiatalokról a Vadhajtasok.hu szerkesztője, Bede Zsolt szedte le az álarcokat.

Budapest, 2019. január 23.
Bayer Zsolt szimpatizánsa leveszi a Demokratikus Koalíció egyik szimpatizánsának álarcát a Hubay zeneiskolában, ahol a publicista elõadást tartott az Európai esték a XV. kerületben címû sorozat rendezvényén 2019. január 23-án.
MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

A kormánylap szerint a momentumos fiatalok „álarcuktól megfosztva, megszégyenülve” kullogtak ki a teremből. A Momentum és a DK  összeborulásban résztvevő gyerekkorúakról később Bayer Zsolt a Vadhajtásoknak azt mondta, ezen meg sem lepődik, a „történelem mindig ismétli önmagát”.

A publicista felidézte, hogy anno Rákosi Mátyás azt mondta: „nekem tízmillió fasisztával kell felépíteni a kommunizmust”, majd később úgy nyilatkozott, hogy „a kisnyilasokból remek ávósok lesznek”. Most akkor min is csodálkozunk..? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt, hozzátéve, hogy az elmúlt tíz évben több száz előadást tartott és ez volt az ötödik, amit próbáltak megzavarni. Ezen ő csak mosolyog.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Swedish 15-year-old girl Greta Thunberg holds a placard reading "School strike for the climate" during a protest against climate change outside the Swedish parliament on November 30, 2018. - In more than hundred cities across Sweden, environmentalists have organised protests, partly inspired by Greta Thunberg, who strikes every Friday against climate change outside the parliament since several months. UN's annual climate talks which this year will take place in Poland starts on December 2, 2018. (Photo by Hanna FRANZEN / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.