Belföld

Hadházy: Az ügyészség nyílt utat adott az agressziónak

A Polt Péter vezette ügyészség úgy döntött, hogy jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a képviselőkkel szemben. Ezek után szervezett tüntetést az ellenzék a Legfőbb Ügyészség elé.

Hadházy Ákos volt az első felszólaló, aki azt a kérdést tette fel, hogy miért vannak egy ilyen tüntetésen csak pár százan? Azt nem gondolja, hogy félnek a tüntetők, azt viszont már el tudja képzelni, hogy az emberek nem hisznek a sikerben, de azt sem tartja lehetetlennek, hogy az emberek egyszerűen csak nem látják, hogy mekkora a baj.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Ő viszont azt látja, hogy a fideszesek elindultak egy úton, amin végig is mennek és aminek a vége diktatúra. A velük szembeni határozatot egy új mérföldkőnek nevezte.

Eddig Polt “csak” nem nyomozott a korrupciós esetekben, de most már szintet léptek. Ez az ügyészség nyílt utat adott az agressziónak, nem védett meg minket. A magyar ügyészség azt üzente, szabad az út.

Beszédét azzal zárta, hogy cselekedni kell, el kell menni tüntetni. És ha majd egyszer elmennek egy tüntetésre egymillióan, többet nem kellene menni.

A tüntetésen felszólalt Szél Bernadett is, aki emlékeztetett arra, hogy az igazság mindig kiderül. Megemlítette azt is, hiába dolgoznak együtt a pártok, ha nem áll helyt mindenki ott, ahol dolgozik. Például azok, akik az ügyészségen Polt Péterrel együttműködnek.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

A tüntetésen még felszólal: Cseh Katalin, Kunhalmi Ágnes, Gréczy Zsolt, Tordai Bence

A tüntetés után néhányan a Nyugati téri felüljáróra mentek, amit el is foglaltak. A rendőrök egy ideig felszólították őket, hogy hagyják el a helyszínt, most viszont már élő közvetítésünkből úgy tűnik, hogy a rendőrök nem engedik el a tüntetőket, hanem elkezdték igazoltatni őket. Igazoltatás után pedig lekísérik a tüntetőket a hídról.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu
Fotó: Farkas Norbert /24.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik