Belföld

Döglött rovarok, élő egerek egy vágóhídon

A hatóság azonnal felfüggesztette a Békés megyei üzem működését, amely az újabb vizsgán már átment.

Nagy mennyiségű rovartetemet, élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzésekor. Kiderült, hogy az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel, az élelmiszer-előállításnál a darabolást engedély nélkül végezték.

A hatóság a vágóhíd működését azonnal  felfüggesztette és több mint 8 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vont ki a forgalomból.

Az erősen kifogásolható higiéniai körülmények mellett az üzem vágócsarnokában nem működtek az eszközfertőtlenítők, több helyen rozsdásak voltak a fém berendezési tárgyak. Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött.

Az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben rengeteg rovar- és rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában egérfészek is volt.

Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléje után folytathatta tevékenységét. A vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Kiemelt kép: Nébih 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik