Belföld

Ügyek tucatját fújta fel a Momentum az ügyészség bejárata elé, hogy tudják, mi lenne inkább a dolguk

Hétfő este festékszóróval jelent meg a Momentum Mozgalom néhány aktivistája a Legfőbb Ügyészség épülete előtt és telepingálták a bejárat előtti részt olyan ügyekkel, amelyekkel szerintük foglalkoznia kellene vagy kellett volna az ügyészségnek.

Ezzel az akcióval reagáltak arra, hogy tegnap az ügyészség szerint jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó képviselőkkel szemben, vagyis jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket a köztévé épületéből. Ellenben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt viszont elrendelték a nyomozást.

Ügyészség: Jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó képviselőkkel szemben
Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt rendeltek el nyomozást.

A Momentum élő közvetítésben mutatta a festékfújást, és a beérkező kommentek, javaslatok kerültek az ügyészség épülete elé – azért, hogy kedd reggel, amikor mennek munkába a Legfőbb Ügyészség dolgozói, tudják, mi lenne a dolguk – érvelt Cseh Katalin momentumos elnökségi tag.

A több tucat ügy között van például a trafikmutyi, a Rogán Antalhoz kötött letelepedésikötvény-biznisz, az Elios-ügy, Mészáros Lőrinc gazdagodása, a baltás gyilkos kiadatása, Kishantos beszántása, földmutyi, MNB-alapítványok működése, várbeli ingatlanok olcsó bérleti díja, a taopénzek, a felcsúti stadion, a vizes-vb elszámolása, kopaszbalhé a választási irodánál, Paks 2, kamupártok működése, Farkas Flórián számonkérése, Kósa Lajos és a csengeri örökösnő esete.

A rendőrök nyomban a festékszórás elején megjelentek, igazoltatták a momentumosokat, de hagyták őket.

Szerdán délután 6-ra ellenzéki politikusok a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé tüntetést szerveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik