Belföld

Kiverte reklamáló utasa fogait egy taxisofőr Balatonfüreden

A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta annak a taxisofőrnek a büntetését, aki megverte az utasát két és fél évvel ezelőtt.

Az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság a büntetlen előéletű T. J. -t maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 3 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet ellen a taxisofőr és védője felmentésért fellebbezett.

A törvényszék által is elfogadott tényállás szerint az utas Balatonfüreden található nyaralójához akart utazni Alsóörsről taxival. A sofőr az utast nem tudta a földúton megközelíthető nyaralójának a kapujáig vinni. Az utas miután kifizette a viteldíjat, szitkozódva adott hangot elégedetlenségének, amiért a taxis nem vitte el a nyaralóig.

A taxis kiszállt a kocsiból és ököllel szájba vágta az utast. Az ütés következtében az utas felszínes repesztett sérülését, zúzódásos sérülést, a két fogának kitörését, valamint további két fog koronai részének törését szenvedte el. A fogak hiánya maradandó fogyatékosságnak felel meg.

A másodfokú eljárásban a bíróság az eljárás során beszerzett igazságügyiorvosszakértői vélemény kiegészítését rendelte el. A másodfokon beszerzett szakvélemény az első fokon mérlegeléssel megállapított tényállást megerősítette. A másodfokú bíróság a kiszabott büntetés enyhítésére nem látott törvényes lehetőséget.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik