Belföld

„Egy hajszálon múlt a fiam élete” – megszólalt a brutálisan megvert rendőr apja

Hazamehetett a székelyudvarhelyi bíróságról az a férfi, aki brutálisan megvert egy fiatal rendőrt pár nappal ezelőtt egy szórakozóhelyen. A bíróság a több órás tárgyalás után ugyanis elutasította az ügyészség letartóztatási indítványát, és hatvan napra elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

A döntés meghozatala előtt a helyi rendőrök a bíróság épülete előtt tiltakoztak a történtek miatt. A tiltakozáson ott volt a megvert rendőr édesapja is. György Géza a Székelyhonnak azt mondta, hogy a fia fején több zúzódás van, az orra eltört, de a körülményekhez képest jól van.

Egyik áldozat után következik a másik, ha nem történik semmi. Nem a sötét középkorban élünk, hogy a kard, meg az ököl hozza a szabályokat. Ahogy én be kell tartsam a szabályokat, úgy más is

– mondta a megvert rendőr édesapja, hozzátéve: egy hajszálon múlott a fia élete, hiszen a Madarasi Hargitáról Zetevárljáig üldözte őket a támadó és többször is nekiment hátulról a kocsijuknak.

László Szabolcs, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője szerint a kollégája a szabadidejét töltötte a Madarasi Hargitán, amikor megtámadták.

Egy nyilvános szórakozóhelyen történt, ahol megjelent a támadó. P. A. fenyegető mozdulatokkal illette és hívta ki a helyiségből, hogy rendezzenek egy bizonyos ügyet, történetesen egy korábbi bírságolás ügyét. Az áldozat éjfél után kiment a friss levegőre, ezt az alkalmat kihasználva a támadó utánament és rövid szóváltás után váratlanul többször is megütötte. Az ütések és a csúszós talaj miatt a rendőr a földre került, ekkor többször fejbe is rúgta

– nyilatkozta a lapnak László Szabolcs. Elmondása szerint ezt követően a támadót társai tartották vissza, eközben a helyi rendőr és két társa autóba tudtak ülni és elindultak Székelyudvarhely irányába. A balhénak azonban ekkor még korántsem volt vége.

Rögtön a verés után a 20 éves helyi rendőrt, G. R.-t két ismerőse gépkocsiba ültette és elindult vele Székelyudvarhely irányába. A 112-es segélyhívón ők kértek mentőt a sérült számára. Útközben azonban a hószánnal nyomukba eredő P. A. többször is szándékosan nekihajtotta járművét az autónak. Sőt, sikerült is megállásra kényszerítenie.

A rendőrségi dokumentum szerint a támadó ekkor ismét bántalmazta áldozatát. Az autót sikerült közben kiszabadítani a hó fogságából és elindult tovább, nyomában a hószánnal, amely Zeteváraljáig még többször nekiütközött. A település közelében végül feladta az üldözést, és ismeretlen helyre távozott. A bántalmazott rendőr orrtörést és különböző fejsérüléseket szenvedett.

Ekkor riasztották a rendőrséget, amely azonnal egy operatív csoportot vezényelt a helyszínre. A rendőrök házkutatást tartottak az elkövetőnél, ahol lefoglalták az ütközések nyomait viselő hószánt. P. A.-t. előállították és őrizetbe vették. A bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik