Belföld

Nikola Gruevszki ezúttal egy bevásárlóközpontban sétálgatott

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, aki menekültstátuszt kapott a magyar államtól 2018 őszén titokzatos körülmények között érkezett Budapestre, miután hazájában megbukott, majd egy korrupciós ügyben börtönbüntetésre ítélték.

Gruevszki hivatali ideje alatt Orbán Viktorral is összebarátkozott, végül a magyar kormány segítségével sikerült kijutnia szorult helyzetéből, magyar diplomaták segítségével jutott át több határon is, majd bonyolult ügyéhez képest példátlan gyorsasággal megkapta a menekültstátuszt. A volt macedón elnök azt állítja, hogy hazájában veszélyben az élete, szombat este a 444.hu olvasója filmezte le Gruevszkit, amint gondtalanul sétált egy budapesti bevásárlóközpontban.

A portál olvasója szerint:

A teljesen üres bevásárlóközpontban már minden zárva volt, teljes nyugalommal sétálgatott. Igen nagy mellénnyel, teljes biztonságban érzi magát

Gruevszkit tavaly decemberben a 24.hu filmezte le, amikor egy rózsadombi étteremben étkezett, majd lapunk újságírója elől sietve távozott, kérdésekre nem válaszolt.

Budán ebédelt Nikola Gruevszki, megpróbáltunk kérdezni tőle – videó
Ahogy más veszélyeztetett menekültek, úgy ő is sofőrrel indult drága étterembe.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik