Belföld

Gázrobbanással végződött egy családi balhé Járdánházán

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki, miután járdánházi otthonukban összeveszett a feleségével, bezárkózott a lakásukba, felgyújtotta annak berendezési tárgyait, majd kinyitotta a gázcsapot.

A gyanú szerint a férfi kedden dél körül összebalhézott a feleségével a lakásukban, mely egy négylakásos társasház egyik ingatlana volt. A vita során a férfi felkapott egy baltát és azzal fenyegette nőt, hogy megöli.

Az asszony annyira megijedt, hogy bezárkózott a fürdőszobába, de a férfi nem hagyta annyiban és a kezében lévő baltával felfeszítette az ajtót. A rémült nő ekkor kiszaladt a fürdőszobából, miközben a férje többször is megütötte.

A balhé után a férfi nem hagyta el a lakást, bezárkózott, így a kiérkező rendőrök nem tudtak hozzá bejutni. Mindeközben a férfi felgyújtotta a benn található berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját is megnyitotta, ami ennek következtében felrobbant. A robbanás miatt a társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók oltották el.

A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik