Belföld

Eső, havas eső, hó és riasztás ónos eső miatt

Pénteken hidegfront éri el az országot, szombaton visszatér a tél.

Pénteken délelőtt borult lesz az ég, többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben hó. Napközben a csapadék fokozatosan dél, délkelet felé szorul, majd északnyugat felől a felhőzet felszakadozik. Az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, késő estére +2 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást, illetve figyelmeztetést  adott ki az ónos eső veszélye miatt.

Mint írták reggel Borsod megyében, az Északi-középhegység völgyeiben kis területen nem zárható ki átmeneti ónos eső, míg a hegyvidéki területeken (kiemelten a Bakonyban és a Mecsekben) néhány centis hó hullhat.

Szombaton eleinte fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Délen elszórtan lehet havazás, hószállingózás. Többnyire mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd főként északon, és nyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet. Elsősorban délen és keleten lehet szórványosan havazás, hószállingózás. A szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3fok között alakul.

Kiemelt fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik