Belföld

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás ismételt meghosszabbítását indítványozta a badacsonyi halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az egyik gyanúsított esetében az indítványnak helyt adott, míg társával szemben – enyhébb kényszerintézkedésként – bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Veszprémi Törvényszék a döntést megváltoztatta, és a gyanúsított letartóztatását meghosszabbította.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben, akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók, hogy tavaly szeptember elején ittasan, egy vita során úgy megvertek egy férfit, hogy eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

Mint arról korábban beszámoltunk a fiatal borász egy szüreti mulatságról tartott hazafelé a barátaival, amikor támadói a behajtani tilos jelzés ellenére be akartak fordulni egy utcába. Próbálták feltartóztatni az autósokat, akik ezért olyan brutálisan megverték a borászt, hogy a helyszínen meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik