Belföld

Kétéves gyerekük előtt ölte meg párját egy 19 éves aszalói anya

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a 19 éves nőnek a büntetőügyét, aki a vád szerint tavaly húsvétkor aszalói házuk udvarán mellkason szúrta élettársát, minek következtében a férfi életét vesztette.

A fiatal nő és élettársa a Borsod megyei Aszalón éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. Húsvét hétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe torkollott.

Délután a férfi fát aprított az udvaron, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott. A kislány kiment az utcára, a férfi egy deszkával a kezében utána ment és leszidta a gyermeket. A nő elvette párjától a fadarabot, és hátba vágta majd egy 31 cm hosszúságú késsel mellkason szúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A letartóztatásban lévő nővel szemben emberölés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A Miskolci Törvényszék szökés, elrejtőzés veszélye miatt meghosszabbította a nő letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik