Belföld

Amerika 5 évre megújítaná a CEU akkreditációját

Ott a felsőoktatás egyik sikertörténetének tartják.

A Johns Hopkins Egyetem és a CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education (MSCHE) értékelő bizottságának elnöke azt javasolja, újítsák meg a CEU amerikai felsőoktatási akkreditációját – tudatta az egyetem.

Ron Daniels gratulált, mert a bizottság vizsgálata alapján a CEU

sikeresen megfelel az akkreditációs feltételeknek és a tagsági követelményeknek.

Szerinte „a CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete”. 

A nyolcfős bizottság meggyőződött eredményességéről. A testület  szerint az egyetem

bizonyítottan képes arra, hogy diákjait sikeres és tudatos vezetői szerepre készítse fel minden területen.

Elismerték a CEU elkötelezettségét a tanulásközpontú oktatás iránt, ami hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a CEU a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepelt történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között közgazdaságtan és jogtudomány terén.

Tarlós a CEU-ról: "Nem tudom, mitől a világ egyik legjobb egyeteme ez"
A főpolgármester nem tudja minősíteni a CEU-t mert nem tud róla eleget.

A bizottságra mély benyomást tett az egyetem tudósainak teljesítménye.

Csak a 2017-18-as tanévben csaknem 7,5 millió eurónyi kutatási támogatást nyertek külső forrásokból, amióta jogosult európai kutatási támogatásokra 16 projektjét támogatta az Európai Kutatási Tanács (ERC), és több mint 120 külső finanszírozású kutatási együttműködésben vett részt az egyetem – mondta Ron Daniels, aki külön méltatta a CEU az alapítása óta eltelt 28 évben elért sikereit.

A CEU egyenrangú a világ legjobb egyetemeivel.

Az akkreditációs folyamatban az egyetem minden területének képviselői (oktatók, vezetők, diákok) aktívan részt vettek az intézmény működésének önkritikus felmérésében. A CEU tavaly decemberben nyújtotta be önértékelési beszámolóját. A következő lépésben a bizottság tájékoztatja a vizsgálat eredményéről az MSCHE-t, amely felelős az Egyesült Államok felsőoktatási intézményeinek akkreditációjáért a Middle States régióban. Az akkreditációs bizottság döntése júniusban várható.

Kiemelt fotó: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik