Belföld

Visszaadott ötezer forintot a rabló

Rablot-fogo-rendorok(1024x768).png (rablót fohó rendőrök)
Rablot-fogo-rendorok(1024x768).png (rablót fohó rendőrök)

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített rablás  miatt vádat emelt egy 35 éves bátyai férfivel szemben, aki kirabolt egy 91 éves férfit tavaly októberben a homokmégyi otthonában.

Öt nappal azt követően, hogy a Kalocsai Járásbíróság nem jogerősen börtönbüntetésre ítélte, a 35 éves bátyai férfi újabb bűncselekményt követett el. Bement egy homokmégyi ingatlanba azért, hogy onnan lopjon. Az ott lakó 91 éves férfi éppen a ház verandáján aludt, ezt kihasználva a férfi bement a házba és ott értékeket keresett, de nem talált semmit. Amikor a tettes a házból kiért, a nyugdíjas is felébredt, akivel a férfi kezet fogott és fölé hajolt, mert észrevette, hogy pénztárca van a zsebében.

A férfi ki akarta venni az idős férfi zsebéből a tárcát, azonban ő megfogta kezét, hogy megakadályozza. Ekkor a rabló visszanyomta a fotelbe áldozatát és erővel elvette tőle a pénztárcát, amelyből kivett 15 ezer forintot, míg a benne lévő további 2 ezer forintot és aprópénzt a tárcával együtt visszaadta.

Az idős férfi nem hagyta annyiban, a már távozó támadójától megpróbálta visszaszerezni a pénzét, de a férfi meglökte. Ekkor a sértett kérte, hogy ne vigye el az összes pénzét, mire a rabló az erőszakkal elvett készpénzből 5 ezer forintot visszaadott és végül 10 ezer forinttal távozott a házból. A rablót rövidesen előállították, a rabolt pénzt lefoglalták és visszaadták a nyugdíjasnak.

A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik