Belföld

Nem volt kedve kutyagolni éjjel, elkötötte a buszt

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 35 éves kazári lakos ellen, aki tavaly nyár végén feltört egy parkoló buszt, majd azzal ittas állapotban haza közlekedett.

A büntetett előéletű férfi hazafelé bandukolt az egyik éjjel fél 2 körül Mátraszelén, amikor meglátta az út mellett parkoló helyközi autóbuszt. A busz első ajtajának üvegét egy zsalukővel betörte, majd az autóbuszba behatolt, azért, hogy azzal a Mátraszeléről Kazárra menjen.

A férfi elrakta a kasszában lévő 1500 forintot, majd a gépjárműben hagyott indítókulccsal az autóbuszt beindította és elindult Kazár irányába.

A buszt 6 kilométeren át közúton vezette, végül mintegy fél óra után az őt üldöző rendőrjárőr gépjárművének jelzésére Kazáron állt csak meg. A cselekményt követően elvégzett véralkohol vizsgálat nála súlyos fokú ittasságot mutatott ki.

A férfitól lefoglalták a buszból eltulajdonított váltópénzt, a busztársaságnak okozott 234 ezres rongálási kár azonban jelenleg is fennáll. Az ügyészség a különös visszaeső férfivel szemben jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, rongálás és lopás miatt emelt vádat.

A vádlott cselekményét a korábbi szabadságvesztéséből feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el. Vele szemben ezért halmazati büntetésként börtönbüntetés és közügyektől eltiltás az ügyészi indítvány, azzal hogy a korábbi büntetését is le kell ülnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik