Belföld

Kifosztottak egy kollégiumot és egy idősek klubját Gyulán

Két helyről lopott egy dunaföldvári férfi Gyulán. Először egy idősek klubjába, majd egy kollégiumba tört be. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi január 12-éről 13-ára virradó éjjel követte el a bűncselekményeket.

Az idősek klubjába úgy jutott be, hogy egy kővel betört egy ablakot, kinyitotta és bemászott rajta. Az épületben az iroda ajtaján lévő üveget is betörte, majd az irodában, egy íróasztal fiókjából több ezer forintot vitt el.

Lenyúlt egy cipőt is, amire lecserélte a sajátját és a kollégiumhoz már a lopott cipőben ment. Átmászott az intézmény kerítésén, majd betört egy ablakot és bemászott az épületbe. Több szobát átkutatott, műszaki cikkeket és egy edzőcipőt pakolt össze. Ezután egy kalapáccsal betörte az iroda ajtajának ablakát és egy íróasztal fiókjából több tízezer forintot vett ki.

Az elkövető nem tudta megtéveszteni a rendőröket azzal, hogy nem ugyanazok a lábnyomok voltak a két helyszínen. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói és körzeti megbízottjai azonosították, majd egy napon belül kézre is kerítették.

A 34 éves F. Zsolt 35 diákot és idős embert károsított meg. A rendőrök a lopott dolgok és pénz egy részét megtalálták és lefoglalták. A Gyulai Rendőrkapitányság a férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik