Belföld

Az MTVA vezetője közölte Hadházyval, hogy kerülje a közmédia munkatársainak megkeresését

Hadházy Ákos december 10-én levélben szeretett volna időpontot kérni az MTVA vezetőitől egy személyes találkozóra: írt Németh Zsoltnak, az M1 csatornaigazgatójának és Papp Dánielnek, az MTVA megbízott igazgatójának, annak reményében, hogy találkozhat velük és beszélgethetnek a közmédiáról.

A hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA új vezetője
Papp Dániel váltja Vaszily Miklóst

A független képviselő több időpontot is felajánlott a vezetőknek, de mindkettőjüktől azt a választ kapta, hogy munkahelyi feladataik mennyisége miatt nincs idejük találkozni vele, illetve hogy szerintük Hadházy negatív dolgokat mondott korábban a közmédiáról, írja a 444.hu.

Mindez még azelőtt történt, hogy december 16-án és 17-én a biztonságiak erőszakkal távolították el az országgyűlési képviselőket az MTVA területéről, köztük Hadházy Ákost is.

Hadházy december 17-én újabb levelet írt, ekkor már csak a megbízott vezérigazgatónak, felvetve, hogy javasoljon ő időpontot a találkozóra. Papp Dániel válaszában közölte, hogy

december 16-án és december 17-én az ellenzéki képviselők megfélemlítették, fenyegették, inzultálták az MTVA munkatárait, nyilvánosságra hozták személyes adataikat.

Továbbá közölte, hogy emiatt nemcsak kollégái kaptak fenyegetéseket, hanem családját is zaklatták, ezek ellenére azonban továbbra is hajlandóak írásban válaszolni Hadházy kérdéseire, illetve azt tanácsolta a képviselőnek, forduljon az NMHH-hoz vagy az országgyűlés kulturális bizottságához.

Ezen kívül azt is írta:

Tisztelettel kérem Önt, hogy (…) a jogszabályi előírások betartása érdekében kerülje munkatársaim közvetett vagy közvetlen megkeresését. Nyomatékkal kérem a törvényi szabályozás figyelembevételét tartalmi ügyekben, ahol munkatársaim zaklatása politikai nyomásgyakorlásnak minősül a tartalomkészítők munkájára!

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik