Belföld

Több mint tíz gyerek maradt félárván a káptalanfai vérengzés miatt – fotókkal, videóval

Több mint tíz gyerek maradt félárván a káptalanfai vérengzés miatt. A Veszprém megyei településen élő családra csütörtök éjjel támadt rá egy magyar nő osztrák élettársa, aki lelőtte a családfőt, majd önmagával is végzett. A támadás következtében a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyos, míg a nő és 3 éves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az osztrák férfi a tettét követően öngyilkos lett.

Úgy tudjuk, hogy a megölt férfinak összesen tizenegy gyermeke volt. A legidősebb harminc körüli a legkisebb pedig az a hároméves kislány, aki jelenleg is lélegeztetőgépen van. Megkerestük a település polgármesterét, Csordás Gáspárt, hogy megtudjuk hol helyezték el a gyerekeket és milyen segítségre számíthat a család az önkormányzattól, de nem szeretett volna nyilatkozni.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Aradi Virág lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy a félárván maradt gyerekekről a család gondoskodik addig, amíg az anyjuk kórházban van.

Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója az MTI-vel azt közölte:

a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.

A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték. Káldy Zoltán orvosigazgató péntek délelőtti tájékoztatása szerint a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, őt is az intenzív osztályon ápolják.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség.

Az ügyben a rendőrség emberölés bűntett miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik