Belföld nyugdíj

Jó esély van rá, hogy megérkezett a nyugdíja

24.hu
24.hu

2019. 01. 11. 23:30

A nyugdíjak késése kapcsán arról számoltunk be, hogy egyáltalán nem biztos, hogy minden nyugdíjas még pénteken megkapja a pénzét, akinek utalással kell kapnia.

Péntek este kilenckor viszont a GIRO Zrt. már arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

a Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak.

A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött – áll a közleményben. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak – közölte a MÁK korábban.

A MÁK a Portoflio kérdésére pedig azt válaszolta:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – mai napon történő – kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.

A lap szerint ez úgy értelmezhető, hogy a pénz már megérkezett a számlákra, vagy ha a GIRO Zrt a MÁK kérésére még nyitva tartja a rendszert, akkor lehet, hogy az átutalások egy része később teljesül.

(Fotó: 24.hu/Berecz Valter)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.