Belföld

Leütöttek egy rollerest a VII. kerületben, néhány nap múlva meghalt

Roller (roller)
Roller (roller)

Egy rolleres majdnem elütötte egy férfi élettársát, aki emiatt rászólt. A szóváltásból dulakodás lett, amely során a férfi leütötte a rollerest. A férfit kórházba vitték, de néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a 42 éves férfi 2017. április 15-én, a VII. kerület, Alsóerdő soron kereket cserélt a kocsiján, miközben a helyszínre érkezett az élettársa. Amikor a nő a gépkocsi hátsó ajtajához ért, közte és a jármű közötti szűk helyen rolleren elhaladt egy másik férfi. A rolleres a szűk hely miatt majdnem nekiütközött a férfi élettársának, aki ijedtében felkiáltott. A kiáltásra felfigyelt a férfi és a rollerrel tovább közlekedő férfira szólt, hogy figyeljen jobban.

A rolleres ekkor leszállt a kétkerekűről és elindult a férfi irányába. Lökdösődni kezdtek, majd a kocsiját szerelő férfi nagy erővel megütötte a rolleres fejét. Az ütés következtében a férfi elesett, fejét az aszfaltba ütötte, és elvesztette az eszméletét. A férfi élettársa a mentőket, egy járókelő pedig a rendőrséget értesítette. Eközben a vádlott is a helyszínen maradt, és egy pólót tett a leütött férfi feje alá.

A sértett koponyasérülést szenvedett és a szakszerű orvosi ellátás ellenére, a sérülés következtében 9 nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A 42 éves férfi akár 8 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik