Belföld

Kosdi tragédia: gondatlan emberöléssel gyanúsítják a halálra égett 4 éves kisfiú apját

rendorseg(960x640)(8).jpg (Array)
rendorseg(960x640)(8).jpg (Array)

Egy elcsent öngyújtó és a felelőtlen édesapja miatt lelte halálát a 4 éves Petike a Pest megyei Kosdon. Erre a megállapításra jutottak a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a minden részletre kiterjedő alapos vizsgálat során. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a füstmérgezést szenvedő, majd megégő kisfiú apját.

A Kosd belterületén fekvő családi ház fészerében keletkezett a tűz augusztus 13-án kora délután. Az épület oltását az ott lakók kezdték meg, azonban a munkájukat megnehezítette, hogy az ingatlanba nem volt bekötve a vezetékes víz, így vödrökkel igyekeztek felvenni a harcot a felcsapó lángokkal. A kiérkező tűzoltók megfékezték ugyan a tüzet, de a fészerben egy gyerek összeégett holttestét találták. A később tanúként meghallgatott családtagok tudtak róla, hogy a négyéves kisfiú odabent van, hallották a kiáltásait is, ám elmondásuk szerint a tűz miatt nem tudták őt megmenteni

– mondta a Zsaru Magazinnak Boros Edit, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság főhadnagya.

A nyomozók kiderítették, hogy az elhunyt kisfiú az egyik testvérével, valamint több felnőtt hozzátartozójával tartózkodott a házban. Az ominózus napon az anyuka kórházba vitte két másik gyermekét, így a 4 éves kisfiú és bátyja felügyeletét a házban maradt apja látta el. A férfi a segítőjével az épület egyik szobájának a mennyezetén keletkezett rés eltömítésén dolgozott. Munka közben utántöltő palackból öngyújtókat töltöttek fel folyékony gázzal, majd emlékezetük szerint az öngyújtókat a szekrény tetejére tették.

A nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy kerülhetett a tűzszerszámok egyike a gyerekek számára elérhető magasságba. A tüzet ugyanis az okozta, hogy a kicsik játszani kezdtek vele a fészerben és lángra kaptak a ruhák. A nagyobbik fiú még kiszaladt, hogy szóljon a nagymamának, de a pici a tűzben rekedt.

A kiérkező mentősök az összeégett testet látva egyértelműen megállapították a halál beálltát, újraélesztését sem kezdhették meg. Az igazságügyi ovosszakértő megállapította, hogy a gyermek halálát szén-monoxid-mérgezésből bekövetkező légzési-keringési elégtelenség, majd szívleállás okozta.

– tette hozzá a főnyomozó.

S. István János a kisfiú elvesztése miatt érzett trauma miatt először nem tett vallomást. Később azonban elismerte, hogy neki kellett volna ellátnia a gyermek felügyeletét. Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint a nagyobbik fiú felügyeletének elmulasztása miatt kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították meg. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik