Belföld

Gulyás a Gundel-menüről: Normális menzai környezetben menzakosztokat enni

Az ATV egy keddi sajtótájékoztatón megkérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, hogy ízlett neki a Karmelitában a Gundel-menü, amikor a miniszterelnökkel együtt ebédelt.

A fideszes politikus úgy felelt,

jó volt, köszönöm szépen. A menzák között színvonalasnak minősül, valószínűleg ezért drágább, mint az Országgyűlés menzája.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan felháborodtak a Gundel árazásán, mert a cég olcsóbban készíti a Miniszterelnökség számára a Karmelitába az ebédet, mint ahogyan az étteremben adják, Gulyás arról beszélt,

azt, hogy a magyar közélet olyan mélyre jutott, hogy néhány ellenzéki képviselő ebből próbál támadást kelteni, eleve nem nevezném egy nagy, vagy általános felháborodásnak. Ugyanezek a képviselők az Országgyűlés menzáján olcsóbban tudnak enni, mint a Karmelita menzáján.

Hozzátette, egy pályázatot írtak ki az étkeztetésre, a Gundel pedig körülbelül 2,5 millió forintot fizet áfával együtt havonta azért, hogy ott biztosíthassa az étkezést.

Miután ők tették a legkedvezőbb ajánlatot, az a kérdés, hogy helyes-e, hogy a legkedvezőbb ajánlatot fogadtuk el. Szerintem ez helyes, normális menzai környezetben menzakosztokat enni.

Végezetül még azt is megjegyezte, az étterem patinájával lehet, hogy néhányak fejében nehezen fér össze az, hogy menzát is működtetnek, de a helyzet az, hogy egy olyan nyílt pályázaton választották őket ki, ahol ők adták a legkedvezőbb ajánlatot, és mindenkinek lehetősége volt elindulni.

Parlament előtt a lex Gundel, a menza igazi reformja
A DK szerint a színvonalas közétkeztetés nem függhet a vagyoni helyzettől. A Miniszterelnökség kettős mércét emleget. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik