Belföld

Elfogtak két fegyveres rablót

Mindketten kedden este buktak le. Egyikükre a TEK csapott le.

Az egyik – magát pizzafutárnak kiadva – jutott be december 10-én az V. kerületben egy Vadász utcai óraboltba. Amikor beengedték, megütötte és megrúgta az egyik eladót és fegyverrel (vagy annak utánzatával) az órák átadását követelte, de végül üres kézzel menekült el.

A másik rabló január 6-án a XXIII. kerületben, egy Grassalkovich úti dohányboltban vásárlást színlelt, majd az eladót a nála lévő fegyverrel (vagy annak utánzatával) megfenyegette, a bevétel átadására szólította fel. Az alkalmazott átadta a kassza tartalmát, ő pedig a pénzzel együtt elmenekült.

A nyomozók az órabolti rablás ügyében végzett adatgyűjtések és nyomozati cselekmények eredményeként megállapították, hogy az elkövető a 48 éves szigethalmi V. János volt. A férfit kedden este a nyomozók felkérésére a TEK műveleti egysége a lakásán fogta el.

A dohánybolti rablót a soroksári járőrök ismerték fel és fogták el, amikor egy Vadőr utcai háznál intézkedtek. F. Richárd 52 éves budapesti lakost előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

V. Jánost fegyveresen elkövetett rablás kísérlete, F. Richárdot fegyveresen elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.​​ (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik