Belföld

Pitbull tépte le egy 13 éves lány fogszabályzóját Szombathelyen

Egy pitbull támadt Szombathelyen egy kutyáját sétáltató 13 éves lányra és családjára. A kutya a lányt az arcán és a kezén is megsebesítette — írja a Blikk.

A család Jimbó nevű kutyáját sétáltatta az utcán, amikor az egyik kertből egy pitbull kezdte ugatni őket. A kutyát gazdája nem tudta megállítani, átugrott egy másik kertbe, ahonnan a családhoz jutott. A 13 éves lányt felkapta kutyájukat, a család többi tagja pedig megpróbálta feltartóztatni a pitbullt.

Amint hozzánk ért, próbáltuk az útját állni, nehogy Jimbo és a gyermekem közelébe jusson, de mintha ott se lettünk volna, átverekedte magát rajtunk, majd a kislányomnak esett. Az állat mancsa a gyermekem fogszabályzójába akadt, amit le is tépett. A dühöngő állat ezután Jimbót vette célba, elkapta a jobb első lábát. A lányomnak a tenyerét harapta át, az arcát karmolásnyomok csúfítják, nekem a mutatóujjam sérült meg

– mesélte a lapnak az édesanya.

A család tagjai azonnal autóba ültek, hogy a közeli kórházba siessenek, ahol ellátták sérüléseiket. Az agresszív kutya gazdája az eset után elmenekült, őt azóta sem találják.

Kiemelt kép: Jean-Louis Aubert / Altopress / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik