Belföld

Huszonnégy évet kapott a kábítószer-kereskedő testvérpár

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer-kereskedelem büntette és más bűncselekmény miatt Ny. S. és társa ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így az I. rendű vádlott Ny. S. jogerős büntetése 14 fegyház, testvére, Ny. A. II. rendű vádlotté 10 év börtönt kapott.Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság szigorú, de az elkövetett cselekményhez és a vádlottak társadalomra veszélyességéhez mérten arányos büntetés szabott ki, annak sem lényeges enyhítése, sem lényeges súlyosítása nem indokolt.

Kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében találta bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék a testvéreket. Az I. rendű vádlott 2012 elejétől dílerként tüsténkedett Baján és környékén. A szokásos ügymenet szerint a megrendelő felhívta telefonon és leadta a rendelést, míg az I. rendű vádlott autóval ment az egyeztetett helyszínre, majd a kocsiban maradva a lehúzott ablakon át adta ki a drogot.

Az I. rendű vádlottnak állandó vevőköre alakult ki, telefonszámát a vevők egymásnak adták át. Később a testvére is beszállt a buliba. Nála is lehetett drogot rendelni, és az ő telefonszáma is ismerté vált a kábítószert keresők körében.

A testvérpár 2014 februárjától a 2014. szeptember 12-én történt elfogásáig az anyagi haszonszerzés érdekében együttműködött. Ennek során kábítószert és új pszichoaktív anyagokat értékesítettek. Az eladásra szánt drogot az I. rendű vádlott szerezte be, a drogot közös lakásukban tárolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik